NEGEN-STERREN-KI

Bereken jouw drie negen-sterren-ki karaktergetallen!
Vul je geboortedatum in

hoofd

controle

aanleg

tip voor het bereken van je hoofdgetal
 

Laat de ki tussen je relaties stromen

handboek Negen Sterren KiNegen-sterren-ki is een eeuwenoude wetenschap uit het oude China warmee je karakter wordt uitgelegd. Dit gebeurt net als in de astrologie aan de hand van je geboortedatum. De energie (ki) tijdens je geboorte bepaalt je verlangen, ethiek en karakter. De ki is een vitale subtiele energie die de adem van het leven zelf is. In het oude China kwamen geleerden tot de conclusie dat deze ki vijf verschijningsvormen heeft: de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Elk element vertegenwoordigt een bepaald karakter. Omdat sommige elementen meerdere verschijningsvormen hebben, zijn er in totaal negen basiskarakters.

De ki verandert elk jaar en elke maand. Het jaar 2005 was een hout 4 jaar. Iemand die in 2005 is geboren heeft zo een hout 4 karakter. In de negen-sterren-ki is hout 4 dan zijn of haar hoofdgetal. Het nieuwe Chinese jaar begint trouwens op 4 of 5 februari. Uit je (Chinese) geboortemaand worden het controle- en  aanleggetal bepaald. De drie getallen samen bepalen je karakter. Hierbij is je hoofdgetal het belangrijkst.

Het hoofdgetal onthult de drijvende kracht achter jouw persoonlijkheid. Het controlegetal onthult de diepere, meer verborgen kant van uw karakter, een kant die slechts zelden openbaar wordt uitgedrukt. Het controlegetal komt meestal boven wanneer je onder druk staat of wanneer je met je rug tegen de muur staat. Het aanleggetal geeft aan hoe je je in de wereld op een oppervlakkig niveau zou gedragen, hoe je je dagelijkse handelingen zou afwerken en hoe je met anderen communiceert. Een van de grootste meesters in de negen-sterren-ki astrologie, Takashi Yoshikawa, vergelijkt het hoofdgetal met welk model auto wij zijn. Het controlegetal vergelijkt hij met wie de auto bestuurt, en het aanleggetal met hoe wij deze auto besturen. Tot slot zijn er nog de zogenaamde aantrekkingsgetallen; de hoofdgetallen 1 en 9, 2 en 8, 3 en 7, 4 en 6.

Veel Aziaten raadplegen de negen-sterren-ki bij relaties. In het onderstaande figuur zie je welke relaties elkaar energie geven. Dus wil je energie ontvangen in een relatie dan kun je het beste het element vóór jouw element zoeken. Wil je liever geven dan kun je het beste het element na jouw element zoeken. Probeer hier een goede balans in te vinden zodat je leert ontvangen maar ook weet wat geven is. Naast energiegevende zijn er ook conflicterende relaties. Heb je bijvoorbeeld een liefdesrelatie welke volgens de negen-sterren-ki conflicterend is, dan is het zinvol om ook met het controle- en het aanleggetal rekening te houden. Deze kunnen het conflict verzwakken of juist versterken. Met de negen-sterren-ki kun je elkaars persoonlijkheidskenmerken bespreken, inzien waar het niet klikt en proberen er samen een positieve wending aan te geven. Ben je op zoek naar een relatie dan lijkt het mij verstandig om het hoofdgetal van de persoon waar je oog opvalt op te zoeken zodat je tijdig weet hoe de energie tussen jullie zal gaan stromen.

relaties tussen de vijf elementen

Energiegevende relaties

Conflicterende relaties

Met de negen-sterren-ki leer je jezelf kennen. Ben jij in een goede conditie, zit je lekker in je lijf, dan komt jouw element ook goed uit de verf. Als je meer vertrouwt raakt met de negen basiskarakters ga je deze ook bij de mensen in je omgeving herkennen. Het wordt je dan duidelijk waarom zij zich op een bepaalde wijze gedragen. Meestal zie je dat mensen die ongezond eten en leven juist de meeste problemen hebben met zichzelf en in relaties. De positieve en negatieve karaktereigenschappen van hun element worden dan extreem. Met een gezonde eet- en leefwijze is het mogelijk om weer in balans te komen met het element.

Een internetconsult

Als je een uitgebreid profiel van jouw karakter wilt of wilt weten hoe de energie stroomt in je liefdesrelatie, tussen je vriendschappen, collega's of je familie, stuur dan een e-mail naar info@themacrobioticway.nl met de geboortedatum(s). Voor 50 euro krijg je een negen-sterren-ki advies toegestuurd. Je krijgt een uitgebreide analyse van jezelf. Je mag 3 personen toevoegen om te kijken hoe deze karakters verhouden met jezelf.

Betaalwijze consult

Als je betaling zichtbaar is ontvang je een bevestiging en word je Negen Sterren Ki profiel opgemaakt. Je profiel krijg je binnen 5 werkdagen per e-mail toegestuurd.

EUR 50,00 over naar bankrekeningnummer NL06ABNA0535324634.
(alle '0' zijn cijfers)
BIC nummer: ABNANL2A.
Ten name van: Vincent Gerdsen, Amsterdam.
Vermelding NSK

De getallenreeks van

Beyonce Knowles    1-2-4
Justin Bieber     1-2-4
Nelson Mandela     1-3-3
Paul de Leeuw     2-1-6
Marilyn Monroe     2-8-8
John F. Kennedy    2-8-8
Barack Obama      3-9-8
Vincent van Gogh    3-4-4
Georgina Verbaan    3-6-2
Eva Jinek       4-4-5
Matthijs van Nieuwkerk 4-1-8
Martin Garrix     4-5-4
Calvin Klein      4-8-1
Neville Chamberlain  5-1-9
Jesse Klaver      5-9-1
Mathama Gandhi     5-4-6
Christiano Ronaldo   5-9-1
Art Rooijakkers    6-8-3
Dionne Stax      6-3-8
Prince         6-1-1
Madonna        6-8-3
Prins Harry      7-1-2
Theo Maassen      7-7-5
Johan Cruyff      8-9-4
Brooke Shields     8-8-5
Anne Frank       8-7-6
Humberto Tan      8-3-1
Prins William     9-1-4
Linda de Mol      9-9-5
Jort Kelder      9-6-8
Brad Pitt       9-4-1

Negen-sterren-ki en relaties

Waarom zou jij best verliefd kunnen worden op Brad Pitt, met Prins William willen zwemmen, waarom heb je altijd al een hekel aan Sonja Barend, waarom heeft Ruud Lubbers altijd de sticker op "dol op vrouwen", waarom won George Bush gemakkelijk de verkiezingen in 2004, waarom koos Prins Charles voor Camilla Bowels en hoe denk jij hoe het huwelijk van Prins Maurits en Prinses Marilene zal verlopen? Als je jezelf verdiept in de negen-sterren-ki vind je de antwoorden, kun je jezelf adviseren op je vragen en het leven wordt een stuk prettiger.

Voorbeelden van relaties

Prins Bernhard  8-7-6   29 juni 1911
Prinses Juliana 1-6-9   30 april 1909

Omdat aarde 8 en water 1 conflicterende relaties geven was het voor prins Bernhard (aarde 8) en prinses Juliana (water 1) een zware opgave om het huwelijk in stand te houden. Het ging ook niet over rozen zoals wij weten. Getal 8 (Bernhard) is eigenzinnig, achterdochtig en genotzuchtig. Getal 1 (Juliana) kan geïrriteerd raken door de zwaarte van het getal 8 en er moeite mee hebben zijn ruimdenkendheid te bewaren, Vertrouwen zal niet eenvoudig zijn tussen deze twee; dat zal heel veel energie kosten. Ze kunnen elkaar uitputten. Het (tweede) controlegetal is voor beiden wel metaal maar verschillende van nummer. Hun aanleggetallen (derde getal) zouden als hoofdgetal conflicterend zijn. Dit versterkt het conflict van hun hoofdgetallen.

Prins Charles 7-8-4   14 november 1948
Prinses Diana 3-1-7   1 juli 1961

Prins Charles is metaal 7 en prinses Diana is hout 3. Volgens de negen-sterren-ki kapt Charles het hout van Diana. Hier had Diana het moeilijk mee. Aangezien de heel yange conditie van Charles ook vrij heftig is zal hij haar dikwijls gekapt hebben. Hij had al vrij snel een andere vriendin. De kans van slagen in deze combinatie zit juist in discretie. Beiden zijn heel gevoelig en daarom is zorgvuldig met elkaar omgaan een vereiste. Wij weten allemaal hoe dit afgelopen is en dat discretie totaal niet aanwezig was. Hun hoofdgetallen zijn conflicterend en hun verschillende controle- en aanleggetallen versterken dit conflict. Niet doen dus.

Prins Willem Alexander 6-3-8  27 april 1967
Prinses Maxima     2-8-8  17 mei 1971

Prins Willem Alexander is metaal 6 en prinses Maxima aarde 2. Alexander is wilskrachtig, vindingrijk, voorzichtig, ongeduldig, prestatiegericht, modebewust, eigenwijs en gevoelig. Maxima is ernstig, verlegen, ambitieus, koppig, afhankelijk, prestatiegericht, hooghartig en impulsief. Zij hebben een energiegevende relatie waarbij Maxima het voedende element is voor Alexander. Deze combinatie kan beschouwd worden als een traditionele relatie tussen man (6) en vrouw (2). Getal 6 (Alexander) heeft zelfvertrouwen en kan betrouwbaar zijn. Getal 2 (Maxima) is verzorgend en standvastig. Als getal 6 (Alexander) de leiding heeft, kan dit een perfecte combinatie zijn. Als getal 2 leidt, is dat wat minder.

Hun controlegetallen (tweede getal) zijn niet gelijk; Alexander heeft 3 en Maxima heeft 8. Dit kan in de communicatie wel eens problemen geven omdat Willem Alexander expressief, enthousiast en impulsief is. Maxima is zeer zwijgzaam. De bekende uitspraak van Maxima over Alexander “Dat was een beetje dom” is daar een goed voorbeeld van. Willem Alexander had zichzelf voorbij gepraat in de affaire rond zijn schoonvader. De kans is groot dat dit een succesvol huwelijk zal worden. Het prinsesje Amalia is geboren in 2003, zij heeft als hoofdgetal metaal 6. Het prinsesje Alexia werd geboren in 2005, zij heeft als hoofdgetal hout 4 en het prinsesje Ariane geboren in 2007 heeft als hoofdgetal aarde 2. Het prinsesje Alexia zal de meeste aandacht nodig hebben omdat zij de meeste conflicterende relaties heeft in de familie. Zij wordt overheerst door tweemaal metaal 6 en zij overheerst tweemaal aarde 2. Dit lijkt mij niet zo prettig voor het prinsesje Alexia.

Prins William    9-1-4  21 juni 1982
Prinses Catherine 1-6-9 9 januari 1982

Prins William maakt dezelfde keuze als zijn moeder Diana, namelijk een confronterende relatie. Diana had hout 3 als hoofdgetal en Charles metaal 7 als hoofdgetal. Het was voor Diana vanaf het begin een drama. Metaal kapt hout zeggen de Chinezen, niet doen is het advies.

Prins William heeft vuur 9 als hoofdgetal en Catherine water 1 als hoofdgetal. Iedereen kent de uitdrukking "het is water en vuur" tussen hen en zo zal het ook zijn tussen William en Catherine als zij steeds dieper bij elkaar zullen komen. Water en vuur zijn wel elkaars aantrekkingsgetallen maar dat kan alleen beter gaan als zij overeenkomsten hebben in het controlegetal en aanleggetal. William en Catherine hebben daarin geen overeenkomsten. In het algemeen heeft het hoofdgetal 9 een impulsieve aard en gedraagt zich vrijmoedig. Het hoofdgetal 1 is het tegengestelde van hoofdgetal 9: voorzichtig, discreet, kritisch van aard. Hun opvattingen zijn heel verschillend, het is daarom moeilijk om elkaar te begrijpen. De enige oplossing is rekening houden met wat elk van hen wil. Toch blijft het een zeer lastige combinatie omdat er geen overeenkomsten zijn in de andere getallen. Je ziet in deze kenmerken wel gelijksoortige kenmerken maar met het hoofdgetal 9 en het hoofdgetal 1 zullen zij juist door die overeenkomstige kenmerken elkaar niet naderen.

Ik ben benieuwd hoe dit paar zich in de toekomst zal ontwikkelen. De kans is aannemelijk dat dit voor beiden een lastig huwelijk  zal worden. Hopelijk komen er kinderen waarbij de ouders kloppende relaties hebben met hun kinderen anders is de kans groot dat William, net als zijn moeder Diana en zijn vader Charles, uitgaat kijken naar een andere levenspartner.

Karakters van de getallen

1 water

DE WIJZE Hoewel je kwetsbaar overkomt, ben je van binnen sterk. Je bent op zoek naar wijsheid en hebt een sterke intuïtie.
Trefwoorden: koel, onafhankelijk, aandachtig, intuïtief, diplomatiek, serieus, zorgvuldig, opmerkelijk, obstinaat, volhardend, zorgelijk, sociaal,defensief, ijverig, onzeker, geduldig, hardwerkend, intiem, assertief, manipulatief

2 aarde

DE WERKER Je bent een harde werker en zal stapje voor stapje je doel bereiken. Je vindt het moeilijk om nee te zeggen tegen de ander.
Trefwoorden: standvastig, dienend, opofferend, afhankelijk, vlijtig, fijngevoelig, moederlijk, nauwgezet, vrouwelijk, veeleisend, scherpzinnig, afstandelijk, ondersteunend, behoudend, provinciaal, toegewijd, methodisch, pietepeuterig, verzorgend

3 hout

DE INITIATOR Je houdt van avontuur en nieuwe dingen. Dit is de energie van het begin van de lente. Je bent flexibel en actief. Soms ben je wat onbezonnen.
Trefwoorden: explosief, lichtgeraakt, opmerkzaam, actief, vooruitstrevend, vrijmoedig, agressief, groeiend, intensief, ongeduldig, gevoelig, onbesuisd, overhaast, spraakzaam, gepassioneerd, gezellig, rechtdoorzee, progressief

4 hout

DE EXPERT Je bent idealistisch en intelligent. Je idealen kunnen soms te hoog gegrepen zijn. Sommigen vieren zijn bijzonder analytisch (intelligent), anderen hebben een romantische instelling.
Trefwoorden: teder, impulsief, zelfverzekerd, achtenswaardig, voorzichtig, flexibel, ruimdenkend, koppig, welgemanierd, emotioneel, harmonieus,ontwijkend, veranderlijk, creatief, humeurig, openhartig, verstrooid

5 aarde

DE DIRECTEUR Dit is de Ster van de Keizer. Je houdt ervan om een gezagsfunctie te bekleden. Vijven verzamelen graag en zijn gesteld op traditie.
Trefwoorden: sterk, assertief, overheersend, hooghartig, volhardend, koppig, humaan, vastbesloten, egoïstisch, laat volwassen, destructief, brutaal, getalenteerd, krachtig, agressief

6 metaal

DE ROTS Je bent standvastig in je opvattingen. Dit kan wijzen op een technische aanleg en een praktische instelling. Soms heb je weinig aandacht voor de opvattingen van anderen.
Trefwoorden: compleet, modebewust, grootmoedig, efficiënt, kalm, oordelend, onbuigzaam, trouw, behoedzaam, perfectionistisch, waardig, wilskrachtig, zelfverzekerd, leiderschap, betrouwbaar, trots, rationeel, voorzichtig

7 metaal

DE LEVENSGENIETER Echter niet in de vorm van ijzer of staal (zoals bij ster 6), maar in de vorm van goud en zilver. Je houdt van genieten, luxe en sensualiteit. Je wilt dat anderen je opmerken.
Trefwoorden: ongedwongen, flexibel, sociaal, spreker, geen luisteraar, fel, overgevoelig, nerveus, gepassioneerd, berekenend, welgemanierd, onderhoudend, vindingrijk, expressief, overtuigend

8 aarde

DE MAN/VROUW OP DE BERG Je houdt ervan om veranderingen in gang te zetten, maar hebt tegelijk de neiging om je af te zonderen van anderen.
Trefwoorden: zoekend, volhardend, strevend naar rijkdom, eigenwijs, spaarzaam, avontuurlijk, eigenzinnig, vrij, hebzuchtig, hardnekkig, revolutionair, prestatiegericht, genotzuchtig, ambitieus, obstinaat, energiek

9 vuur

DE ENTHOUSIASTELING Je bent enthousiast en je hebt charisma. Tegelijk kun je veranderlijk zijn. Soms ga je wat gehaast te werk.
Trefwoorden: trots, vooruitziend, eerzaam, impulsief, succesvol, ijdel, intelligent, grillig, fel, zorgelijk, werelds, onzeker, verlicht, flamboyant

Achtergrond

sterrenbeeld Grote BeerDe negen-sterren-ki is gebaseerd op de negen sterren van de Grote Lepel welke deel uitmaakt van de constellatie de Grote Beer. Zeven van deze sterren zijn eenvoudig zichtbaar. De twee andere sterren zijn met het blote oog niet te onderscheiden en bevinden zich nabij de voor-na-laatste ster van de steel van de lepel. De sterren van de Grote Lepel bevinden zich in de nabijheid van de Poolster en werden ook gebruikt om de Poolster te kunnen vinden. De Poolster gold voor de Chinezen als centrum van de hemel. De sterren van de Grote Lepel maakten zowel per dag als per jaar een omwenteling rond de Poolster en dienden zo als verdeelstations voor de energie van de Poolster. Het yang werd door deze sterren gescheiden van het yin en gedistribueerd naar de Aarde. Ieder negenjarig tijdperk, jaar, maand, dag en uur staat onder invloed van deze sterren.

Voorspellen met de negen sterren

De negen sterren worden gezet in het zogenaamde Luo Shu diagram. Dit is een magisch diagram waarvoor geldt dat als je de drie getallen, welke een rij vormen, optelt in welke richting dan ook dat dit altijd 15 oplevert.

4 9 2
3 5 7
8 1 6

De getallen staan in een vierkant dat is weergegeven in de kleur van het element wat tot dat getal behoort. Groen en donkergroen staan voor het element hout, geel voor het element aarde, blauw voor water, wit en zilver voor metaal. Ieder getal vertegenwoordigt een bepaald proces. Dat is hieronder weergegeven.

4
Groei
9
Roem
2
Stabilisatie
3
Vernieuwing
5
Consolidatie
7
Ontspanning
8
Revolutie
1
Introspectie
6 Ordenen, Oogsten

Het diagram met de 5 in het midden is het centrale diagram, ook wel genoemd het basisdiagram. Het is echter mogelijk om magische vierkanten te maken voor alle getallen. Als we dat doen dan krijgen we een uitgebreid magisch vierkant, dat hieronder is weergegeven. Het aarde diagram van de 5 bezit de centrale positie. Rechts ervan zien we het diagram van het metaalgetal 7, links bevindt zich het diagram van het houtgetal 3. Onder het diagram van de 5 bevindt zich het diagram van het watergetal 1. Erboven het diagram van het vuurgetal 9. In de hoeken vinden we de diagrammen van de overige getallen.    

3 8 1 8 4 6 1 6 8
2 4 6 7 9 2 9 2 4
7 9 5 3 5 1 5 7 3
2 7 9 4 9 2 6 2 4
1 3 5 3 5 7 5 7 9
6 8 4 8 1 6 1 3 8
7 3 5 9 5 7 5 1 3
6 8 1 8 1 3 4 6 8
2 4 9 4 6 2 9 2 7

Nu valt ieder jaar onder een bepaald getal. Het jaar 2006 is bijvoorbeeld het jaar van de 3 (2 + 0 + 0 + 6 = 8, 11 - 8 = 3). Als we willen weten hoe het een persoon die valt onder het getal 7 vergaat in het jaar van de 3 dan kijken we naar het diagram van de 3. Dat is het lichtgroene diagram links. We zien de 7 bovenaan in het diagram van de 3 staan. Om te weten hoe het de 7 vergaat kijken we wat er in het vak van het basisdiagram dat zich middenboven bevindt staat. Daar staat roem. Voor de 7 zal 2006 dus bekendheid (roem) kunnen brengen.

Met deze methode is in de onderstaande tabel een voorspelling gedaan voor
de hoofdgetallen voor dit jaar (je kan zelf een ander jaar invullen).