flag UK English

Massage van Vincent Gerdsen

Vincent Gerdsen geeft in Amsterdam Japanse massage en ontspanningsmassages. Hij is een gecertificeerd masseur voor macrobiotische Japanse massage's en ontspanningsmassage's.


 


De massages worden aangepast aan het seizoen en de conditie van de persoon. In het voorjaar is er meer aandacht voor de galblaas- en levermeridianen, in de zomer voor de dunnedarm- en hartmeridianen, in de nazomer maag-, pancreas-, en miltmeridianen, in de herfst de longen- en dikkedarmmeridiaan en in de winter de nier- en blaasmeridianen.

massage

massage massage massage massage massage massage massage massage massage massage

Japanse massage

De Japanse massage (shiatsu) is een techniek om blokkades in de energiestroom op te heffen. De energie in het lichaam loopt door meridianen zoals de lever-, hart-, blaas-, maag- en dikkedarmmeridiaan. Dit zijn kanalen waardoor elektromagnetische energie stroomt. Met een Japanse massage worden deze energiestromen in balans gebracht en gaan de organen beter functioneren. De combinatie van een Japanse massage met oliemassage is effectief bij uitlopende fysieke klachten, het werkt ontspannend, voert afvalstoffen af en verhoogt het gevoel van welbevinden.

Bij de Japanse massage lig je op een Japanse futon (matras) met tegen je voeten krijg je een warme kruik om lekker te kunnen ontspannen. De warmte van de kruik, het afdekken en inpakken zijn afhankelijk van het seizoen en jouw conditie.

De massage begint met een warme douche en daarna drinken wij even een Japanse thee. Met koude dagen wat verse gember en met warmere dagen wat verse citroen in de thee. De eerste 10 minuten ontga je hete gemberkompressen op je nierstreek voor een goede ontspanning en is een weldaad voor je nieren. Het maakt je tevens een beetje rozig wat erg aangenaan is. Daarna maak je kennis met Japanse magneetmassage. Met een magneetroller van Nikken worden je rugwervels behandeld wat een goede ontspanning geeft in dit gebied.

Wij gaan vervolgens over op een drukpuntmassage met de volle hand(en), met de duimen en de vingers. De drukpuntmassage wordt gecombineerd met een ontspannende massage met verwarmende en verzorgende calendula olie van Weleda. Je gezicht wordt behandeld met een speciale olie, momenteel een natuurlijke olie van hooi met daarin veel bloemen extracten. Na de massage kun je warm ingepakt en rustig naliggen en genieten van natuurlijke Japanse wierook. Er staat na de massage een kopje verveine thee voor je klaar en wij evalueren de massage. Met mijn ervaring in het geven van Japanse massages, de kennis van macrobiotische eet- en leefwijze bij gezondheid en ziekte en met de algehele lichaamsdiagnose krijg je zonodig altijd een paar geheel vrijblijvende adviezen mee om jezelf te versterken.

Traditionele ontspanningsmassage

De massage begint met een warme douche met natuurlijke zepen en daarna drinken wij even een kruidenthee. De traditionele ontspanningsmassage op de houten vloer geeft meer beweginsruimte geeft meer kracht uitgeoefend kan worden, dat er meer technieken kunnen worden toegepast, er meer nabijheid is en dat het voor de klant zeer comfortabel voelt.

Bij de ontspanningsmassage kan je kiezen voor de massagetafel of voor een vloermassage op magnetisch matrasje.

Het is een complete ontspanningsmassage van nek, schouders, rug, billen, benen achterzijde, voeten, armen en handen en na het omdraaien gezicht, hals, nek, schouders, armen, borstgebied zijkant en bovenkant, buik en benen voorzijde. De basisolie bij deze massage bestaat uit een mengsel van amandel, lavendel en kamillie, voor de voeten is er calendula of arnica olie en voor het gezicht is er altijd een speciale olie met op dit moment olie van hooi dat op een natuurlijke manier gegroeid heeft met verschillende bloemen. Voor het masseren van het derde oog is er een etherische olie. Voor de buikmassage gebuik ik warme amandelolie waarmee je buik en darmen door de warmte soepel gemaakt worden.

Het is een massage met stevige en zachte technieken, grof en fijn, met ronddraaiende en rechtlijnige bewegingen, met de handen en een klein stukje met de voeten. De intensiteit wordt aangepast aan de conditie van de klant. In een warme ruimte met verdampende grove den geur en tussentijds lichte wierook maakt deze massage extra aangenaam. Na de massage kun je even warm naliggen, afdouchen met een milde natuurlijke zeep zodat je huid niet vet is maar nog wel verzorgd wordt door de mooie olien. Na het douchen staat er een glaasje Nikken gemagnetiseerd water voor je klaar voor meer kracht en energie.

 

Moderne ontspanningsmassage

De massage begint met een warme douche met natuurlijke zepen en daarna drinken wij even een kruidenthee. Het masseren op een massagetafel is voor sommige klanten prettiger dan de traditionele massage daarom wordt dit ook aangeboden. De klant ligt hoger en voelt zich daarbij dan prettiger en meer beschermd. Er is ook meer afstand tussen de masseur en de klant en voor sommige mensen voelt dat veilig vooral als men niet vaak gemasseerd is of dat altijd prettig heeft gevonden.

Het is een complete ontspanningsmassage van nek, schouders, rug, billen, benen achterzijde, voeten, armen en handen en na het omdraaien gezicht, hals, nek, schouders, armen, borstgebied zijkant en bovenkant, buik en benen voorzijde. De basisolie bij deze massage bestaat uit een mengsel van amandel, lavendel en kamillie, voor de voeten is er calendula of arnica olie en voor het gezicht is er altijd een speciale olie met op dit moment olie van hooi dat op een natuurlijke manier gegroeid heeft met verschillende bloemen. Voor het masseren van het derde oog is er een etherische olie.Voor de buikmassage gebuik ik warme amandelolie waarmee je buik en darmen door de warmte soepel gemaakt worden. Het is een massage met stevige en zachte technieken, grof en fijn, met ronddraaiende en rechtlijnige bewegingen, met de handen en een stukje met de ellebogen. De intensiteit wordt aangepast aan de conditie van de klant. In een warme ruimte met verdampende grove den geur en tussentijds lichte wierook maakt deze massage extra aangenaam.

Na de massage kun je even warm naliggen, afdouchen met een milde natuurlijke zeep zodat je huid niet vet is maar nog wel verzorgd wordt door de mooie olien. Na het douchen staat er een glaasje Nikken gemagnetiseerd water voor je klaar voor meer kracht en energie.

Prijzen

Japanse massage inclusief hete gemberkompressen
en uitgebreide oliemassage
60 minuten € 50,00
Japanse massage, hete gembercompressen, uitgebreide oliemassage en eet- en leefadviezen 120 minuten € 100,00
Hete gembercompressen  op nierstreek 30 minuten € 30,00
Ontspanningsmassage

60 minuten

€ 40,0006 1330 3784
Voor een massage kunt je het beste telefonisch een afspraak maken.

info@themacrobioticway.nl
Ook kun je per e-mail een afspraak maken. Je dient dan je naam en telefoonnummer te vermelden. Je ontvangt altijd een e-mail met een bevestiging. Je kunt dit e-mailadres ook gebruiken voor al uw vragen en opmerkingen.

 

plattegrond locatie

De locatie voor massages

Jacob van Lennepkade 340-1
1053 NJ  Amsterdam
06 13303784